13 марта 2013 года, в рамках работы ІІІ Международного АгроИнвест Форума (г.Запорожье), состоялся целый ряд экспертных сессий, в том числе  и сессия «Животноводство и мясомолпром». 

Подробнее...

В Криму планують підтримати ініціативи вівчарів і козівників.
Так уже склалось історично, що вівчарство було невід’ємною частиною народного господарства нашої країни, особливо у степовому та гірському Криму. В середині ХІХ сторіччя кількість овець на півострові сягала близько 2 млн. голів. Тоді вівчарі забезпечували вовною не лише внутрішній, а й світовий ринки.

Подробнее...

Вівчарство – єдина галузь тваринництва, яка дає народному господарству незамінну  різноманітну продукцію з цілющими властивостями, а саме: баранину, дієтичну ягнятину, молоко, делікатесні сири та бринзу, а також сировину для легкої промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіру, вироби з яких не мають аналогів щодо гігієнічних властивостей для збереження здоров’я і тривалості життя людини.

Подробнее...

Вівчарство – єдина галузь тваринництва, від якої отримують різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних твердих сирів та бринзи, а також незамінну сировину для текстильної промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіри, вироби з яких за гігієнічними властивостями не мають аналогів, сприяють збереженню здоров’я і продовженню життя людини.

Такі вироби є профілактикою раку, алергії, невралгії, лейкемії та інших хвороб. Неможливо виростити здорових дітей без одягу, виготовленого з овечої сировини.

Подробнее...

За 300 років у вівчарстві України відбулося 4 злети і 5 падінь, останнє з яких – найглибше.
Найбільше зростання чисельності овець, відповідно й продукції, відбувалося в 1865, 1928, 1941, 1960-1990 рр. - 7-10,6 млн. голів. Спад поголів’я спостерігався з 1823, 1910, 1934, 1946, 1993-2002 рр. в межах від 2,5 млн. до 960 тис. голів у 2002 році.
Розквіт та занепад у галузі можна пояснити різними історичними потрясіннями, революціями та війнами, громадянською війною та Голодомором, але найдовший, 20-літній період занепаду вівчарства України не піддається логічному осмисленню і поясненню.

Подробнее...

Вівчарство – одна з галузей тваринництва, розвиток якої залежить від допомоги держави. У Держбюджеті-2013 передбачені кошти на спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявного поголів’я вівцематок і ярок старше одного року. Це має стимулювати розвиток вітчизняного вівчарства, вважають у профільному міністерстві. Детальніше про це ми дізналися у Андрія ГЕТІ, директора Департаменту тваринництва аграрного відомства.

Подробнее...

Члены херсонской делегации посетили 3-ю Международную выставку  эффективного животноводства и птицеводства» «Agro Animal Show 2013», где приняли участие в работе круглого стола «Козье молоко – аспекты здоровья и инвестирования»

Подробнее...

Целью поездки было:  участие в целом ряде мероприятий, связанных с проблемами развития овцеводства и козоводства;  деловые беседы с европейскими экспертами в сфере агробизнеса встречи с учёными и студентами Национального аграрного университета.
В состав херсонской делегации вошли представители Херсонской ТПП, Херсонского государственного аграрного университета, Херсонского национального технического университета.

Подробнее...

Как сообщает Главное управление статистики в Херсонской области, по расчётам на 1 февраля 2013 года поголовье крупного рогатого скота во всех категориях хозяйств составило 122,0 тыс. голов (на 0,7% больше, чем на 1 февраля 2012г.), в том числе:

  • коров - 77,7 тыс. голов (на 0,4% меньше),
  • свиней - 201,5 тыс. голов (на 1,9% больше),
  • овец и коз - 59,8 тыс. голов (на 3,4% меньше),
  • птицы -6852,5 тыс. голов (в 1 , 6 раза больше).
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru