Учитывая особое отношение к Херсонской области, как экологически чистой территории, представители  рабочей группы проекта возрождения овцеводства «Золотое руно Таврии» при Херсонской торгово-промышленной палате встретились с директором Черноморского биосферного заповедника Анатолием Петровичем Юрченко.

Подробнее...

Стратегия развития Голопристанского района в рамках проекта «Территория будущего» стала предметом обсуждения в ходе встречи председателя Голопристанской райгосадминистрации Анатолия Носика с представителями КП «Управляющая компания по созданию индустриальных парков Херсонской области», Общественного экологического совета области и Херсонской Торгово-промышленной палаты.

Подробнее...

Приємно спілкуватися з професіоналом, який уболіває за справу свого життя, знає її досконало, навчає інших і, звісно, усім серцем бажає урятувати її для майбутніх поколінь.
Саме такою людиною є наш сьогоднішній співрозмовник - Василь Михайлович Туринський, доктор с.-г. наук, професор, президент Асоціації вівчарів і козівників України.
- Василю Михайловичу, на жаль, баранина і овече молоко в Україні, як і раніше, є продукцією для гурманів, бо на прилавках торговельних мереж її практично немає. У чім причина?
- Ситуація дійсно невтішна. І для цього є як історичні, так і сучасні причини. Недоліком українського вівчарства є те, що багато років пріоритетним був саме вовновий напрям. За радянських часів це виправдовувалося високою рентабельністю: 16 державних установ використовували овечу вовну (була навіть відповідна постанова Кабінету Міністрів України про квоту), та і шкільна форма була напіввовняною. Отже, замовлень надходило чимало, і вівчарство працювало на легку промисловість. Сьогодні діти носять китайський пластиковий «секонд-хенд», армія перейшла на камуфляжний варіант одягу - немає шинелей, бушлатів, хутряних курток тощо. Це, безумовно, вдарило по галузі.

Подробнее...

Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru