Выступление старейшего ученого Института животноводства степных районов им. М.Ф.Иванова «Аскания-Нова» - Национального научно-генетического центра овцеводства, создателя асканийской кроссбредной породы овец, Прасковьи Ивановны ПОЛЬСКОЙ на совещании по поиску путей возрождения овцеводческой отрасли, в Херсонской областной государственной администрации 8-го октября 2013 года.

Скачать выступление Польской П.И.

Науково-практичний журнал «Сучасна ветеринарна медицина» №4(40)'2013.

Автор статті – Туринський В.М., доктор с.-г.н., президент Асоціації вівчарів і козівників України, член робочої групи проекта «Золоте руно Таврії»

Подробнее...

ТУРИНСКИЙ Василий Михайлович - президент Ассоциации овцеводов и козоводов Украины, профессор кафедры «Технология, экономика и менеджмента в животноводстве» Национального университета биоресурсов и природопользования, член рабочей группы проекта возрождения овцеводства на Херсонщине «Золотое руно Таврии».

Подробнее...

Министр сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности Краснодарского края Сергей Гаркуша провёл очередную встречу с владельцами фермерских, личных подсобных хозяйств, индивидуальными предпринимателями, на которой поднимались вопросы, связанные с государственной поддержкой для малых форм хозяйствования, видами господдержки и требованиями, предъявляемыми к получателям поддержки.

Подробнее...

Згідно з рекомендаціями Інституту харчування, раціональна норма споживання м'яса усіх видів в рік на одну людину складає 82 кг . Українці за рік споживають м'яса в середньому 45 кг . В сучасному світі основним джерелом м'яса є сільськогосподарські птиці та тварини, а саме: свині, велика і дрібна рогата худоба, кролі тощо.
Багатовікові спостереження за вівцями не виявили жодного випадку захворювання цих тварин на туберкульоз або рак. Доведено, що вживання м'яса ягняти пригнічує розвиток та, навіть, знищує пухлинні клітини в організмі людини.

Подробнее...

17 мая 2013 года в Днепропетровске состоялось выездное заседание Совета ВОО АОиКУ под председательством президента Ассоциации, доктора сельскохозяйственных наук, профессора Василия ТУРИНСКОГО. Целью заседания было обсуждение итогов Международной научно-практической конференции «Состояние и перспективы развития овцеводства в Украине» и обновление состава Совета.

Подробнее...

Причини неуважного ставлення до галузі лежать на поверхні. Відсутність м’ясної і молочної продукції вівчарства аж ніяк не загрожує продовольчій безпеці держави, а тому і плани виробництва її навіть не визначаються профільним міністерством. Якщо говорити про вовну або хутро вівці, то українці вже давно поповнюють казну Китаю, бо одяг азіатських виробників хоч і не може конкурувати з якістю вовняних виробів, але у ціні йому конкурентів немає.

Подробнее...

18 апреля 2013 года в фермерском хозяйстве «Виктория-Аскания» (председатель правления Виталий Штанько) состоялось комплексное выездное рабочее совещание, целью которого было обсуждение возможности создания сельскохозяйственного обслуживающего кооператива по переработке шерсти.

Подробнее...

Ще 1 лютого 2013 року ми мали змогу читати обнадійливу інформацію про те, що державна підтримка вівчарства та козівництва ось-ось «нагряне». Так, наприклад, інтернет-видання «В Курсе» з оптимізмом розмістило таку інформацію під заголовком «Українці отримають дотацію за утримання кіз та овець»

Подробнее...

Вівчарям доводиться долати перешкоди, створені самим собі
Натруджені влітку, верхи й полонини взимку відпочивають, дрімаючи під товстим шаром снігу. Менш ніж за півроку їм братися до роботи: сюди знову виженуть отари. Час, що залишається, як і в літніх видах спорту, можна використати для передсезонних приготувань. Ситуація у вівчарстві спонукає шукати шляхи інтенсивного розвитку вівчарства. Тим більше, що догляд за отарами забезпечував зайнятість, годував, зберігав традиційний устрій життя сотень тисяч краян від найдавніших часів до наших днів.

Подробнее...

Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru